• 4 noiembrie, 2017
  • Ovidiu Brunchea
  • Categorie: Blog

 

E o duminică dimineață. Tocmai v-ați preparat cafeaua și ați deschis laptopul pentru a verifica cele mai recente anunturi înainte de a porni la drum pentru o zi de vizionari.

O faceți singuri și credeți că o faceți destul de bine – la urma urmei, orice informație de care aveți nevoie este la îndemână online, nu? Asta și propria judecată.

Draga cumpărător (sau vânzător!) – știm că o puteți face pe cont propriu. Dar, realmente, nu ar trebui. Aceasta este probabil cea mai mare decizie financiară din întreaga dumneavoastră viață și aveți nevoie de un agent imobiliar dacă doriți să faceți acest lucru corect. Iata de ce:

1. Au o mare de experientă

Imobiliarele au propriul său limbaj , plin de acronime și jargoane, iar agentul dvs. este instruit să vorbească fluent limba respectivă.

În plus, cumpărarea sau vânzarea unui imobil necesită de obicei zeci de formulare, rapoarte și alte documente tehnice. Agenții imobiliari au experiența necesară pentru a vă ajuta să pregătiți o afacere grozava – evitând în același timp întârzierile sau greșelile costisitoare, care vă pot incurca serios.

2. Ei au o viteza mare de căutare

Internetul este minunat. Puteți găsi aproape orice … orice! Și cu site-urile online de anunturi imobiliare, cum ar fi acestat, puteți găsi listări actualizate cu proprietăți pe cont propriu, ori de câte ori doriți. Dar ghiciti ce? Agenții imobiliari au acces la mai multe listări. Uneori proprietățile sunt disponibile, dar nu sunt publicate în mod activ. Un agent imobiliar vă poate ajuta să găsiți aceste bijuterii ascunse.

În plus, un bun agent imobiliar local va cunoaște zona de căutare mult mai bine decât dumneavoastră. Aţi pus ochii pe un anumit cartier, dar nu este in bugetul dumneavoastră? Agentul dvs. imobiliar este pregătit să cunoască secretele fiecărui cartier, astfel încât să vă poată direcționa spre o locuință în bugetul dvs. pe care ați trecut-o cu vederea.

3. Ei cunosc toate secretele negocierii

Ori de câte ori cumpărați sau vindeți o casă, veți întâlni negocieri – și pe măsură ce piața de locuințe din ziua de azi creşte, aceste negocieri tind mai probabil decât oricând să se ridice la alt nivel.

Vă puteți aștepta la o mulțime de concurenţi, tactici necunoscute, oferte cu bani cash și un adevărat război pentru preţ . Nu vreți un negociator priceput și profesionist de partea dvs. să încheie cea mai bună afacere pentru dvs.?

Și nu este vorba doar de cât de mulți bani ajungeți să cheltuiţi sau să economisiţi. Un agent imobiliar vă va ajuta să elaborați un acord de cumpărare care să permită suficient timp pentru inspecții și orice altceva care este crucial pentru nevoile dvs. specifice.

4. Sunt conectați la toată lumea

Agenții imobiliari ar putea să nu știe totul, dar ei fac din asta misiunea lor pentru a cunoaște pe toți cei care pot ajuta în procesul de cumpărare sau de vânzare a unei case. Brokerii de credite ipotecare, avocații imobiliari, evaluatorii, arhitectii, designerii de interior – lista continuă – și toţi sunt în reţeaua agentului dvs. imobiliar. Folosiţi-vă de asta.

5. Sunt parintele tău / analistul / terapeutul  – toate într-una

Lucrurile despre agenții imobiliari: poartă o mulțime de pălării diferite. Sigur, ei sunt agenți de vânzări, dar de fapt fac o grămadă de lucruri pentru a-și câștiga comisionul . Se deplasează încontinuu, verificând proprietăţi pentru tine. Ei își cheltuiesc banii proprii pentru a-ți promova imobilul(dacă vinzi). Ei fac cercetări pentru a se asigura că obțineți cea mai bună afacere.

Și, bineînțeles, ei lucrează pentru dvs. aproape toată ziua și toată noaptea – chiar dacă aveți nevoie de mai multe informații despre un imobil sau doar să vorbiți cu cineva pentru a vă simți împăcat cu oferta de preţ pe care tocmai ați făcut-o. Aceasta este cea mai mare decizie financiară (și eventual emoțională) a vieții dvs.